BIR UNBIASED GöRüNüM YANGıN ÇıKış KAPıSı

Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın Kapısı Kolu aşağı mevsuk itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Ekip yapısında kullanılır. Tehlike çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat oldukça fonksiyonel ve kabahatsiz olmalıdır.

Yangın yahut acil gestalt vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi için Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine katkısızlıklı şekilde dağıtmak olduğu yürekin, mümkün olan en gücük sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini yağdırmak üzere önlem tuzakınmaktadır.

Yangın bapsı; in esenlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu Yangın Kapısı yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve maslahataretler kullanılır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakadar her detaya bileğindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlanaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın anında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi yürekin yangın kapısı son perese kritik bir öneme sahiptir.

Sosyete beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek derunin tıklayın.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; yangın kapısı ekseri endüstriyel tesislerde dü farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak muhtevain kullanılmaktadırlar.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca yangın kapısı tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya muvazene kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşır olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this page